Srbija domaćin Evrobasketa 2015.?

Selektor "orlova" očekuje da država podrži Košarkaški savez Srbije u podnošenju kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine.

Košarka 25.04.2012 | 09:38
Srbija domaćin Evrobasketa 2015.?

Zbog trenutnih događanja u Ukrajini postoji velika verovatnoća da će 15. maja na sastanku Borda FIBA Evropa u Minhenu, biti doneta odluka o promeni domaćinstva Eurobasketa 2015.

Nezvanično se saznaje da će krovna kontinentalna košarkaška federacija posegnuti za rezervnom varijantom i organizaciju sledećeg Evrobasketa ponuditi drugim federacijama.

Košarkaški savez Srbije ima jasnu želju da bude jedan od suorganizatora ili domaćin grupe u Beogradu.

Ovu ideju podržao je selektor Aleksandar Đorđević.

"Apsolutno sam za ovakvu ideju. Bila bi to sjajna stvar za našu košarku, pre svega iz takmičarskog ugla, jer Evropsko prvenstvo 2015. godine je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju. Propustili smo dve Olimpijade i sigurno bi nam bilo lakše da na krilima naših navijača pokušamo da obezbedimo učešće na Igrama u Brazilu, ukoliko to ne učinimo već na Svetskom šampionatu u Španiji", istakao je Đorđević.

Selektor "orlova" nema dilemu da Srbija, Beograd i drugi gradovi imaju sve preduslove za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. i da bi bili dobri domaćini.

"Srbija je u poslednjih desetak godina uspešno organizovala mnoga velika sportska takmičenja i uvek smo dobijali najviše ocene za organizaciju, a od svih učesnika pohvale za gostoprimstvo koje su osećali na svakom koraku. Ne vidim razloge da i sada ne bude isto. Imamo prelepu Kombank arenu, sjajnu košarkašku publiku koja poznaje ovu igru i ceni vrhunske ekipe i asove. Posedujemo smeštajne kapacitete, organizacioni potencijal, što su sve preduslovi da budemo suorganizatori Evrobasketa 2015. godine".

Đorđević smatra da je podrška države neophodan preduslov da Srbija istakne eventualnu kandidaturu.

"Apsolutno nam je potrebna podrska države. Nadam se da ljudi iz državnog vrha shvataju stratešku važnost eventualne organizacije ovog velikog takmičenja u sportskom, ali i promotivnom smislu i da će Košarkaškom savezu Srbije dati jasnu podršku da se kandiduje za Eurobasket 2015", prieželjkuje Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar