Svjetska liga: Srbija sa 25 igrača

Selektor odbojkaša Srbije saopštio je imena 22 igrača koji će ove godine nastupati u 25. izdanju Svetske lige.

Ostali sportovi 25.04.2012 | 09:38
Svjetska liga: Srbija sa 25 igrača

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije krajem maja započeće takmičenje u Svetskoj ligi. Izabranicima selektora Igora Kolakovića to će biti 17. put da nastupaju u tom takmičenju.
Kolaković je saopštio tim na koji računa ove godine, a koji broji 22 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: Aleksa Brđović, Nikola Jovović, Vlado Petković i Mihajlo Mitić, KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković i Saša Starović, LIBERA: Nikola Rosić i Neven Majstorović, BLOKERI: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović i Dejan Radić, PRIMAČI: Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Filip Stoilović i Milan Katić.

Srbija će nastupati u grupi B sa Rusijom, Bugarskom i SAD i sve utakmice kao domaćin igraće petkom i nedeljom od 20 časova. Prvi protivnik biće joj aktuleni olimpijski šampion, Rusija, koju će ugostiti 30. maja u Nišu, a zatim i 1. juna u Beogradu.

U grupi A igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran.

U drugoj diviziji, u grupi C nastupaće Belgija, Kanada, Australija i Finska, u grupi D Argentina, Nemačka, Francuska i Japan, dok će grupu E Činiti Holandija, Koreja, Portugalija i Češka.

U trećoj diviziji, u grupi F nalaze se Tunis, Turska, Kuba i Meksiko, dok su u grupu G smešteni Kina, Portoriko, Španija i Slovačka.

Finalni turnir Svetske lige biće odigran od 16. do 20. jula u Firenci, a na njemu će učetsvovati šest reprezentacija. Plasman će uz domaćina Italiju izboriti po dve ekipe iz A i B grupe, kao i pobednik Finalnog turnira II divizije (11 - 13. jul), na kome će igrati organizator i pobednici grupa (C,D i E).

Komentari / 0

Ostavite komentar