Manekenka umire zbog solarijuma

Želim da nešto dobro proizađe iz moje smrti, poručila je nekadašnja manekenka kojoj je ostalo svega nekoliko nedelja života.



Zdravlje 25.04.2012 | 09:38
Manekenka umire zbog solarijuma

Nekadašnja britanska manekenka Debi Gibson, koja danas ima 42 godine, ostala je bez oka, što je bila cena korišćenja solarijuma. Naime, ona je sa 14 godina počela da se kvarcuje i to odbijajući da koristi zaštitne naočare kako joj ne bi ostala razlika u boji oko očiju.

Debi je karijeru počela kao tinejdžerka, a pored brojnih naslovnica časopisa u biografiji joj stoji i pojavljivanje u popularnoj sapunici 'East Enders'.

Upravo zbog posla kojim se bavila želela je da ima lep ten, ali danas poručuje da ju je to koštalo života jer joj lekarske prognoze predviđaju još svega nekoliko nedelja života.

Iako u solarijum ne ide još od 2005. godine, u aprilu 2012. je ostala bez vida kao posledica melanoma koji pogađa oči. Godinu dana kasnije, nakon vesti da hemoterapija nije uspela, hirurzi su joj izvadili levo oko. Rak je tada već zauzimao polovinu očne jabučice.

Ranije ove godine, Debi je morala da se suoči sa najgorim mogućim vestima - da se kancer proširio i zahvatio jetru.

Majka malene devojčice odličila je da otvoreno progovori o onome što ju je zadesilo kako bi poslala poruku devojkama koje koriste solarijum misleći na najgori mogući način "neće baš mene".

"Želim da nešto dobro proizađe iz moje smrti", rekla je Debi za Havington post I dodala: "A samo sam htela da pocrnim".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar