Najbolje "ljubavne" destinacije u Evropi

Ako razmišljate o romantičnom putovanju, evo nekoliko predloga.

Putovanja 25.04.2012 | 09:38
Najbolje "ljubavne" destinacije u Evropi

Pariz

"Pariz je uvek dobra ideja!" govorila je glumica Odri Hepbern. Koliko god da je možda već "izlizana" destinacija, čini se da ima nešto što zaista daje dozu romantike francuskoj prestonici. Ovaj grad je naročito lep u proleće kada možete da uživate u izlascima i zalascima sunca, a naravno, i da obiđete Ajfelovu kulu, Monmartr. Super mesto koje parovi treba da obiđu u francuskoj prestonici je i Zid ljubavi, na kome je na 300 različitih jezika napisano "volim te".

 Lisabon

Lisabon je grad velikih gotskih katedrala, muzeja, antičkih manastira, ali i dobre hrane. Ipak, ono što doprinosi romantici u ovom portugalskom gradu svakako su zvuci fado muzike. "Odvrnite" i uživajte.

 

Kopenhagen

Ako je sudeći po rezultatima istraživanja iz oktobra 2013. godine, ovo je najsrećniji grad na svetu. Dok visoke cene pomalo "ubijaju" romantiku, sa druge strane, atmosfera u najsrećnijem gradu sigurno će doprineti vašem romantičnom raspoloženju.


Rim

"Večni grad" pravo je mesto za zaljubljene parove. Romantične destinacije u ovom gradu su Španske stepenice, parkovi, muzeji, mostovi... ne može da vam bude dosadno.


Barselona
Moguće je da ćete se osećati pomalo dezorijentisano među svim tim kafićima, barovima, prodavniacama u Barseloni. Zato se "držite zajedno", a nikako ne treba da zaobiđite Carrerdels Petons, odnosno "ulicu poljubaca". Šta ćete tamo raditi odlučite sami.

Komentari / 0

Ostavite komentar