Vrijeme praznika i solidarnosti

Nekoliko posljednjh godina pred velike praznike, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Doma zdravlja u Bijeljini, Zlatko Maksimović obilazi višečlane porodice slabijeg imovinskog stanja i daruje im novčanu pomoć i pakete sa hranom.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Vrijeme praznika i solidarnosti

Život u oskudici svakodnevno teško pada, a čini se posebno pred praznike. Zbog toga ove porodice koje su dobile pomoć u hrani i novcu moći će bar Vaskrs da dočekaju bezbrižno.

“Djeci puno znači, paketić, vijdeli ste obradovali su se. I finansijska pomoć nam puno znači. Jer nemamo primanja.”, kaže Snežana Daraban iz Bijeljine.

“Šestoro članova ima u porodici. Doktor Zlatko je tu uvijek da pomogne. Kad je trebalo i u poplavama je došao prvi. I čizme, hrana i novac”, rekao je Zoran Dragojlić.

Jednokratna pomoć ljudima slabog imovinskog stanja uvijek je dobrodošla. Ipak to je privremno rješenje. Za ove ljude, kaže Maksimović, država treba da pokaže više brige.

“Međutim, nije to dovoljno ovim porodicama. Svi mi u ovoj državi možemo i moramo učiniti više za ove porodice. Za njih se treba naći sistemsko rješenje. Država mora naći novca kako bi se zbrinule ovakve porodice.”

Većina roditelja iz ovih porodica nema stalno zaposlenje i za život.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

perun

20.04.2014 21:09

Vrieme praznika solidarnosti ali i vrijeme izbora

ODGOVORITE