16 godina BN televizije

Televizija BN obilježava 16 godina uspješnog postojanja i rada.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
16 godina BN televizije

Od osnivanja naša medijska kuća se postepeno, ali kvalitetno razvijala, tako da je danas prepoznatljiva širom svijeta.

Punih 16 godina BN televizija zauzima značajno mjesto na medijskom nebu.
Među prvim privatnim medijskim kućama u Bosni i Hercegovini, televizija BN je sa emitovanjem programa počela 1998. godine.

Zahvaljujući jasnoj viziji osnivača i zaposlenih, za veoma kratak period BN televizija je dospjela u medijski vrh RS, BiH, bivših jugoslovenskih republika, ali i svijeta: Evrope, Sjeverne Amerike i Australije.

Prepoznatljiva po raznovrsnom programu, kvalitetnom kadru i savremenoj opremi, ova medijska kuća je prihvaćena u domovima širom zemaljske kugle.

Gledaoci su u startu prepoznali kvalitet, aktuelno i objektivno izvještavanje, te praćenje pulsa, potreba i interesovanja građana.

Poslovni uspjeh BN televizija postiže, prvenstveno, proizvodnjom nezavisnog, kvalitetnog i uticajnog informativnog programa, koji je zaštitni znak ove medijske kuće i svaki dan bilježi sve veću gledanost.
To potvrđuju brojna istraživanja prestižnih agencija, ali i gledaoci našeg programa u neposrednom kontaktu.

Široka je paleta informativnih emisija koje BN televizija svakodnevno nudi svojim vjernim gledaocima: četiri bloka vijesti, “Danas u Srpskoj”, “Objektivom kroz Semberiju”, Dnevnik 1, 2 i 3, politički magazin “Crno na bijelo”, emisije “Puls” i “Izazovi”, te emisija namijenjena poljoprivrednicima “Selo”.

Prema istraživanjima, koja koriste sve relevantne TV stanice u BiH, u 2013. godini BN televizija ostvarila je status najgledanije TV stanice sa sjedištem u Republici Srpskoj na teritoriji cijele BiH.
Ukupan šer BN TV u 2013. godini za Republiku Srpsku bio je najviši i iznosio 15,8.

I u prva tri mjeseca ove godine BN televizija je na samom vrhu gledanosti.

BN televizija ide u korak sa vremenom, prati najnovije trendove u svijetu informatike, tehnologije i brzog prenosa informacija putem sajtova, portala, društvenih mreža.

Biti prvi i gledaocima na vjerodostojan način pružiti tačne informacije, veliki je izazov.

“Sami sebi smo zadali jako velike ciljeve, visoko podigli ljestvicu, i sada je potrebno tu se zadržati, a prilagođavati se novim trendovima i formama, kada je riječ o novinarstvu, jer televizija je medij koji se razvija, svakodnevno napreduje. Informativna redakcija i mreža naših dopisništava omogućava nam da proizvodimo kvalitetan program. Ta medijska trka vas tjera da idete naprijed, učinite sve što je u vašoj moći da zadržite taj visoki rejting koji imate, a konačnu riječ daju gledaoci”, ističe glavni i odgovorni urednik informativnog programa Suzana Rađen -Todorić.

U programskoj ponudi ništa manje ne zaostaje ni zabava vrhunskog domaćeg i stranog sadržaja.
Emisije iz vlastite produkcije, a posebno one koje se emituju uživo, “Nedeljno popodne”, “BN koktel”, “Kao kod svoje kuće”, “Sve u 3”, “Ništa lično”, samo su neke od emisija BN televizije koje su s ponosom postale sinonim respektabilne gledanosti.

“Cilj nam je da na najbolji način zabavimo naše gledaoce. Zabavni program čine kolažni programi, muzičke i rijaliti emisije, a u planu su nam i porodični kvizovi od jeseni. Sve u svemu, to je obiman i odgovoran program”, pojašnjava urednik zabavno-muzičkog programa Dragana Musladin.
Visok rejting BN televizije postignut je i ulaganjem u igrani program i emitovanjem domaćih i stranih serija, te brojnih filmskih hitova.

“Kada je 1998. godine BN televizija počela sa radom, programska šema bila je nešto drugačija nego danas. U osnovi, kao i danas, bazirali smo se na informativni program, zatim zabavno-muzički i igrani. Mi ulažemo dosta i u našu produkciju.

Do sada smo bili producenti nekoliko pozorišnih predstava i filmskih komedija, a u najavi je i realizacija serije-komedije “Dobro jutro, komšija”, najavljuje planer programa Daliborka Šiljegović.

Veliku gledanost BN TV zahvaljuje tradicionalnom emitovanju cjelodnevnog otvorenog programa za Božićne i Vaskršnje praznike, te za Dan Republike i slavu grada Bijeljina, što je jedinstveno na ovim prostorima.

Tehnologija emitovanja, obrade video i audio materijala, kao i interni sistem komunikacije, uvezani su u jedinstven lanac najsavremenije televizijske proizvodnje.

“U startu smo postavili cilj i pravac kojim smo krenuli. Bilo je teških i napornih godina da bi ostvarili taj cilj, ali trud se isplatio. Uvijek smo nastojali da budemo drugačiji, ali da ne izađemo iz profesionalnog okvira. Nastojali smo da se izdvojimo po nečemu, nikada nismo htjeli da kopiramo druge, već da plasiramo sopstvene ideje”, naglašava realizator programa Dario Stojanović.

Za svoj rad urednici i novinari BN TV nagrađivani su više puta, a rezultati koje smo postigli govore da smo opravdali očekivanja svih Vas, zbog kojih i postojimo.

Hvala Vam što ste nam sve ove godine ukazivali povjerenje i doprinjeli da na medijskom nebu sve jače sijamo i ispunjavamo vaše domove.

Zahvaljujući Vašem povjerenju, nastavićemo da odolijevamo izazovima vremena i hrabro koračamo putem istine, objektivnosti, profesionalne etičnosti i odgovornosti.

VAŠA BN TELEVIZIJA

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

petar

20.04.2014 12:07

Srećan vam rođendan,najbolji ste samo tako nastavite.

ODGOVORITE
Name

Dejo Gradiska

20.04.2014 12:37

Sa srecom vam bilo.

ODGOVORITE
Name

BOZO

20.04.2014 20:09

Dobra vam televizija podzdrav iz amerike!11!!

ODGOVORITE
Name

Mihajlo Banjaluka

20.04.2014 20:37

Jednostavno najbolji po mnogim pitanjima. Sve najbolje u buducem radu!

ODGOVORITE
Name

veca

21.04.2014 00:19

cestitam vam 16 rodjendan da ste zivi i zdravi dugo godina i da obogatite serijski program novim sapunicama produkcije telemundo npr. donte esta elisa-2010 la casa de al lado-2011 relaciones peligrosas,corazon valiente-2012 el rostro de la venganza-2013

ODGOVORITE
Name

Srećan vam rođendan,najbolji ste samo tako nastavite.

21.04.2014 11:10

Srećan vam rođendan,najbolji ste samo tako nastavite. Sa srecom vam bilo. BOZO 20.04.2014 22:09 Dobra vam televizija podzdrav iz amerike!11!!

ODGOVORITE
Name

ozren i vozuca

21.04.2014 13:47

Cestitke i od mene ali kako tako gledana tv a samo 6 cestitki i to vecinom iz Amerike cudi me da nema Bosica?

ODGOVORITE
Name

Francuz

21.04.2014 18:17

cestitam i zelim vam sve najbolje !

ODGOVORITE
Name

Dimitrije Grčić, Gradiška

22.04.2014 06:12

Srećan rođendan, živi i zdravi bili!

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

22.04.2014 08:31

Cestitam i svaka cast na objektivnosti.Puno srece u daljem radu

ODGOVORITE
Name

patriota

22.04.2014 09:23

BN-realni i objektivni.jedini u RS, za razliku od režimskih medija i štampe: sve ih Mile kupio.

ODGOVORITE
Name

Предраг Нишевић, Београд

24.04.2014 07:58

Ако срећа није илузија ако људи заиста могу бити срећни онда безброј таквих тренутака поводом рођендана жели Вам ПЕЂА из Београда. Више Вас гледам него РТС

ODGOVORITE
Name

VOŽD

24.04.2014 08:10

Još dvije godine do punoljetstva, ali BN je već odavno prevazišla dječije i pubertetske izazove! Zato, sretno do punoljetstva sa željom da trajete i trajete još dugooo i dugoooooo!

ODGOVORITE
Name

ENIS

24.04.2014 08:52

NEKA VAM JE SA SRECOM!!! :)

ODGOVORITE